Köpekle Gezintileri Kolaylaştıracak Şeyler
30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.
Köpeklerin gezmeleri ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri gerekir. Bu durum onların hem mutluluklarına olumlu etkide bulunur, hem de sağlıklı bir kas gelişimi sağlar. Bir köpeği dışarıda gezdirirken mutlaka yanınızda bulunması gereken eşyalar mevcuıttur.
• Köpekler tasmalı olarak dolaştırılmalıdır. Çünkü tasmasız dolaşan köpekler hem kendilerini hem de başkalarını tehlikeye atabilirler. Ani hareket edebilen köpekler tasmasız olduklarında sıkıntı çıkarabilirler. Bunun için köpeğinize en uygun olan tasmayı seçmeli ve kullanmalısınız.
• Bu gezintilerimiz sırasında dışkısını yapan köpeklerimiz için özel olarak üretilmiş dışkı torbaları bulunmaktadır. Bu dışkı torbalarının kullanımı çevreyi kirletmemek adına önemlidir. Köpeklerin kediler gibi tuvaletlerini yaptıktan sonra kapatma içgüdüleri yoktur. Hatta gidip bir köşeye tuvalet yapma alışkanlıkları da bulunmaz. Köpekler o anda nereye isterlerse tuvaletlerini oraya yaparlar. Köpeğinizin tuvaletinin kimseye bulaşmasını istemiyor ve çevreyi temiz tutmak istiyorsanız mutlaka yanınızda birkaç tane tuvalet torbası bulundurmalısınız.
• Köpeğiniz uzun yürüyüşler sırasında susayabilir. Onun çevredeki temiz olmayan suları içmesini önlemek adına köpek suluklarında taşıyabilir ve uygun olduğunda kullanabilirsiniz.Taşınabilir su kapları hem kullanışlı hem de köpekleriniz için çok güvenlidir.
Köpekle Yürüyüşe Çıkmak
Yürüyüşe başlamadan önce köpeğinizin hemen evden çıkmasına izin vermemeniz itaat etme – öğrenme yeteneğini geliştirmenize yardımcı olur. Dışarıda köpeğinizin sizin sözünüzü dinlemesi oldukça önemlidir. Hatta çoğu zamanda hayati bir öneme sahiptir.
Köpeğinizle yürüyüşleri asla aceleye getirmeyin. Genel olarak sakin ve güvenli yerleri tercih etmeye çalışın. Unutmayın, yürüyüşler sırasında yalnızca köpeğiniz değil, siz de yürüyeceksiniz. Bu nedenle mutlaka kendi nefesinizi de ayarlamaya çalışın.
Köpeğinize uygun tasma seçimi yapmanız önemlidir. Köpeğiniz tasmayı çok fazla çekiştiriyorsa, onu rahatlatmak adına göğüs tasması kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca, köpeğinizin tasmayı sürüklemesine de izin vermemeniz gerekir. Siz ona değil, onun size gelmesi önemlidir. Hatta her size geldiğinde onu ödüllendirebilirsiniz. Bu sayede aranızdaki bağ kuvvetlenmiş olur.
Birçok tasma çeşidi bulunur. Köpeğinize en uygun çeşit ve ölçüde tasmalara https://www.petlebi.com/kopek-tasmalari-kayislari adresinden ulaşabilirsiniz.
Tasma tutuşunuz gergin olmamalıdır. Tasmayı bir çanta taşıyor gibi tutmak en faydalı taşıma şekli olarak görülür. Köpeğinizi önde olmasını değil, yanınızda olmasını amaçlayabilirsiniz. Kendinizi de dik konumda tutmanız sizin sağlığınız açısından faydalı görülür.
Yürüyüşleri köpeğinizin değil, sizin yönettiğinizi unutmayın. Yürüyüşler sırasında en sık karşılaşılan sorun köpeklerin dikkatlerinin ve ilgilerinin kolaylıkla dağılabilmesidir. Burada sizin bu dikkat dağınıklığına vereceğiniz reaksiyon oldukça önemlidir. Liderliği köpeğinize vermemeniz gerekir. Onun başka bir köpeğe veya başka bir şeye takılı kalmasını önlemeniz mümkün olmasa da, onu bu takılmadan kurtarmak sizin elinizde. Tasmasını hafifçe çekerek onu yönlendirebilirsiniz. Asla bu konuda güç uygulamayın. Bu hareket aslında köpeğinize vereceğiniz bir mesajdır. Tasmadan hafifçe çekme işlemi eğer köpeğinize gerekli mesajı vermediyse, göz teması kurmayı deneyin. Bağırmak veya sinirlenmek çoğu durumda işe yaramaz.
Aslında yürüyüşler sırasında köpeğinizin ara sıra özgür olmasını sağlamanız gerekiyor. Güvenli bir yerde, onun güvenli olabileceğini hissetiğiniz bir parkta örneğin, tasmasını çıkarmadan serbestçe dolaşmasına izin verebilirsiniz. Yaklaşık 20-30 dakikalık yürüyüşler arasında bunun gibi 5 dakikalık kısa molalar verebilirsiniz. Bu hareket onunla olan iletişiminizi kuvvetlendirecek ve aynı zamanda aranızda bir saygı olmasını sağlayacaktır. Köpeğiniz her ne kadar sizin dostunuz, bir arkadaşınız da olsa, sözünüzden çıkması bazen hoş olmayan sonuçlar yaratabilir.
Yürüyüş sonunda, tıpkı yürüyüşün başındaki gibi köpeğinizin hemen evin içerisine girmesine müsaade etmeyin. Onu kapının eşiğinde bekleterek, kısa bir an sonra komutunuzla girmesini sağlarsanız sonrasında da rahat etmiş olursunuz. Köpeğiniz bir süre sonra sözünüzü büyük ölçüde dinleyecektir.